Az illesztések fontossága

 

minőségi hajhosszabbítást jól jellemzi, hogy a megfelelően képzett szakember legalább 10-12 illesztési mintával dolgozik attól függően, hogy a vendégnek milyen frizurát készít.

Az illesztési minták kiválasztása több szempont alapján történik, függ a fejtípustól, -alaktól és -mérettől, a kívánt frizura kialakításától, a vendég hajviselési szokásaitól illetve, hogy hajdúsításról vagy hajhosszabbításról van szó. 

A szempontok figyelembe vételével a Great Lengths fodrászai mindig a legelőnyösebb illesztési mintát választják, és egy jól átgondolt koncepció szerint haladnak a hajhosszabbítási folyamatokkal.

Az illesztési minták kiválasztása után a hajhosszabbítás egyik legfontosabb művelete az illesztési technika, ami meghatározhatja, hogy mennyire lesz tartós és komfortos viselet a hajhosszabbítás.

Ezzel a művelettel lehet a legnagyobb hajkárosodásokat is okozni, amennyiben nem a megfelelő képzést kapta a fodrász szakember, és ezáltal rosszul illeszti a póthajat a természetes hajhoz.

A Great Lengths hajhosszabbító oktatások során ezen a műveleten van szinte a legnagyobb hangsúly, hiszen a tökéletes illesztések technikájának elsajátítása elengedhetetlen a minőségi hajhosszabbításhoz.

Tökéletesen tisztában kell lenni minden egyes részfeladattal amik végül a pontos illesztéseket adják.

1&1-ben illesztés: csak azonos mennyiségű póthajat és saját hajat illeszthetünk össze. A póthaj mennyisége soha nem lehet több, mint a természetes hajé, ugyanis a folyamatos plusz terhelés előbb-utóbb hajhulláshoz vezet.

Az illesztések távolsága a fejbőrtől: az ideális távolság általában 1 – 1,5 cm. Ennél közelebb nem szabad tenni az illesztéseket, mert a saját haj így folyamatos terhelés alá kerül, ami hajhulláshoz vezethet. Ráadásul nem lesz komfortos a viselet, mert állandóan feszülni, húzodni fognak a tincsei.

Az illesztés formája:  a Great Lengths szakember kicsi, lapos kocka formákat hajtogatva dolgozik, ami jelenleg a legesztétikusabb és legdiszkrétebb illesztési forma. Nagyon sokan még mindig a sodrásos módszert alkalmazzák, mely során az illesztések megsodrásával csavarják össze a tincseket. Ez felesleges húzóhatásnak teszi ki a hajat, ráadásul egy cipőfűző végére hasonlító formát eredményez. Bár még mindig sokan használják, de valójában már elavult módszernek számít napjainkban.

Az illesztés lezárása: nagyon fontos, hogy az illesztés mindkét vége teljesen zárt legyen, ellenkező esetben a piszok, a sampon- és style termék maradványok megragadhatnak az illesztésekben, amik roncsolhatják és befolyásolhajták a tartósságát.

Az illesztés ellenőrzése: nagyon fontos ellenőrizni, hogy az eredmény mindig lapos és sima illesztés legyen. Nem szabad, hogy érdes vagy kiálló részek legyenek az illesztésen, mert ez megsértheti a fejbőrt, illetve viselőjének nagyban befolyásolhatja a komfortérzetét is. Továbbá ellenőrizni kell, hogy elég erős-e az illesztés, esetleg nem lazult-e meg, mert ebben az esetben lecsúszhatnak a póthaj tincsek.

A Great Lengths illesztési technikája garantálja a komfortos hajhosszabbítási viseletet.

 

Szakszerű Great Lengths illesztési minták:

Egyforma, precíz illesztések

Apró, lapos illesztések

 

Egyenlő távolság a fejbőrtől

 

Hollywoodi illesztési minta

 

 

Szakszerűtlen illesztési minták:

Átgondolatlan illesztések

Nem 1&1-ben illesztések

 

Túl szoros illesztések

 

No comment…