Üdvözlünk a Great Lengths® Oktatásán!

Egy olyan gondosan megtervezett oktatáson, ami megtanít és bevezet a hajhosszabbítás tudományába.

A hajhosszabbítás egy rendkívül nagy precizitást és pontosságot igénylő szakma, ami a fodrászat egyik speciális szakága. Ez a fodrászati szakág már rég nem csak arról szól, hogy felteszünk egy póthajat és örülünk: ugyanúgy, mint a hajvágásnál, itt is követnünk kell a trendeket, folyamatosan lépést kell tartanunk a változó divattal és a rohamosan fejlődő technológiával.

Mi minden befolyásolhatja a hajhosszabbítás végeredményét? Többek között felhasznált alapanyagok, eszközök, a keratin minősége, a tincsek eredete és az alkalmazott technika. Azonban a legjobb minőségű alapanyagok sem érnek semmit, ha nem társul hozzájuk egy profi, valóban képzett szakember. Egy szolgáltatást, mint például a hajhosszabbítás, nem az ára teszi színvonalassá és minőségivé, hanem a háttérben meghúzódó szaktudás, és a hozzá tartozó professzionális eszközök használata.

Minden vendégnek, aki hajhosszabbítást szeretne, az elsődleges szempontja és kérése, hogy a póthaj megkülönböztethetetlen legyen az eredeti hajtól, színben és formájában is illeszkedjen hozzá, hiszen csak így garantált a természetes hatás. Ezt a kérést azonban csak olyan szakemberek tudják teljesíteni, akik megfelelő, professzionális szintű oktatás során sajátították el a hajhosszabbítás tudományát.

A vendégek a sok különböző technika és a sokféle eredetű haj között könnyen vesznek el a terület sokszínűségében. Az egyik legfontosabb feladat utat mutatni az útvesztőben, és szakszerűen tájékoztatni a vendéget, hogy az interneten keringő hamis információk és a szájról szájra keringő tévhitek után végre szakszerű tanácsadást kapjon. A Great Lengths ezért hisz abban, hogy a megfelelő képzés a kulcs ahhoz, hogy a hajhosszabbítóra szakemberként tekintsenek, és tudását elismerve, nyugodt szívvel ülhessen a vendég a világ bármely Great Lengths szakemberének székébe.

Great Lengths okleveles fodrászai a legintenzívebb és leghatékonyabb, a fodrásszakmában leginkább elismert képzést kapják. Semelyik másik cég nem nyújt olyan részletesen átfogó szakképzést, mint amit a Great Lengths, ami által hajhosszabbító fodrászaink mindig a legprofesszionálisabb szolgáltatást tudják nyújtani a vendégek számára.  A Great Lengths magas követelményeket támaszt a szakmában való működéshez szükséges oklevél megszerzéséhez. 

A fodrászok tudás és képzettségszintje létfontosságú a károsodást nem okozó, természetes végeredmény szempontjából, ezen oknál fogva a Great Lengths okleveles fodrászai a legkeresettebb hajhosszabbító stylistok közé tartoznak világszerte. Nincs második legjobb, aki szorosan a nyomukban lenne. 

Az oktatás az egyik legfontosabb dolog, amit teszünk, hiszen továbbadhatjuk a hajhosszabbítás tudományát.

A Great Lengths oktatási programjában csak tapasztalt fodrászok vehetnek részt, akik professzionális szalon környezetben dolgoznak. A Great Lengths minden esetben ellenőrzi a jelentkező szalonok, fodrászok felkészültségét és alkalmasságát, mielőtt az oktatási program elkezdődne, hiszen csak így biztosítható a márka számára, hogy az iparág vezető, professzionális hajhosszabbítója maradjon.

Képzésünk rendkívül átgondolt. Itt nem csak arról van szó, hogy megtanuld, hogyan kell helyesen a póthajat az eredeti hajhoz rögzíteni, hanem az oktatás sokkal szélesebb és átfogóbb perspektívában az egész hajhosszabbítási folyamaton végigvezet, az árnyalatok helyes kiválasztásától, keverésétől a tincsek koncepcionális felhelyezéséig, tudni fogod, hogy mennyi hajra van szükség az adott eredmény eléréséhez.

Megtudhatod hogyan értsd meg a kliens igényeit, és mérd fel hajának állapotát. A végeredmény leginkább a stylist és a vendég konzultációs, kommunikációs folyamatától függ, ami megtanít arra is, hogyan kell egyensúlyba hozni a vendég igényeit a szakmai elvárásokkal.

Sajnos csak nagyon kevés helyen oktatják a legutolsó, és egyben leglényegesebb lépést, a póthaj eredeti hajjal való összevágását, és a frizura kialakítását. Ez a művelet elengedhetetlen, hiszen ekkor alakítjuk ki a végleges frizurát, és itt fog tökéletesen egybeolvadni a póthaj és a saját haj a természetes hatás érdekében. Ehhez különleges tudásra van szükség, amit a Great Lengthsnél kiemelt odafigyeléssel oktatnak, hiszen a póthaj összenyírása speciális, egyedi vágási technikát igényel.

A Great Lengths oktatások egyik meghatározó eleme a szakszerű illesztések és a póthaj tökéletes összenyírásának megtanítása, hiszen csak ezek által biztosítható a komfortos viselet és természetes hatás.

Nagyon fontos, hogy azok a fodrászok, akik hajhosszabbítással szeretnének foglalkozni, elkerüljék az olyan tanfolyamokat, amik mögött nincs megbízható márka és tudás. Csak maroknyi olyan hajhosszabítással foglalkozó márka van, amelynél a tényleges képzés követelmény, nem pedig opció csupán. Ne bízzunk az olcsó, pár órás hajhosszabbító tanfolyamokban, mert nem nyújtanak megfelelő rálátást és precizitást a szakmára, így nem is válhat az elvégzőjéből sem professzionális szakember. Vannak olyan önjelölt hajhosszabbító oktatók, akik úgy érzik, hogy pár órás gyakorlás elegendő a megfelelő tudás átadásához, melyet egy saját gyártású, sehol nem elismert “oklevéllel” igazolnak.

Csak olyan tanfolyamokban bízzunk, amik minőségi, szakoktató általi oktatást nyújtanak. Ennek elengedhetetlen része a jól felépített tananyag és oktatófüzet, az elméleti és gyakorlati képzés, hiszen ezek hiányában gyakorlatilag lehetetlen megtanulni a hajhosszabbítást.

Olyan márkát kell választani, ami már bizonyított, és a tanfolyam elvégzése után sem hagyja magára a fodrászt, hanem folyamatosan tájékoztatja a piacon megjelenő új vágási, illesztési technikákról és trendekről. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a szakemberek lépést tudjanak tartani a fejlődéssel és képesek legyenek mindig újat és újat kínálni a vendégeiknek.

Az országban egyedülállóan olyan tananyagot biztosítunk, amiben minden folyamat és információ részletesen rögzítve van, továbbá az oktatáshoz minden eszközt, anyagot és feltételt biztosítunk.

Az oktatások ideális esetben 3 naposak. Az első két napon intenzív elméleti és gyakorlati oktatást kapnak a résztvevők, a harmadik napon egy vizsgán bizonyítják megszerzett tudásukat.

 
1. nap
9:00 – 18:30
A 3 napos oktatás menetének ismertetése.
Hajhosszabbítás a mindennapokban.
Vendég típusok, vendégek vágyai.
Great Lengths történetének, filozófiájának ismertetése.
A póthaj, típusok, méretek, eredete, feldolgozása, egyedi eljárás.
A keratin.
Great Lengths technológiák, gépek – hőillesztés, ultrahang, multisonic.
Great Lengths ápolócsalád, összetevők, használatuk.
Póthaj ápolásának szabályai fontossága. Tiltott dolgok.
Great Lengths hajkefék, egyéb segédeszközök.
Konzultáció lépéseinek ismertetése, vendég kezelése, igények felmérése, félelmek kezelése.
Konzultáció során a hajszín(ek) és felhelyezési struktúra helyes kiválasztása.
Hajhosszabbítás elméleti ismertetése, haj előkészítése, leválasztások.
Felhelyezési struktúrák, illesztés fontossága, ismertetése.
Hajhosszabbítás folyamata lépésről lépésre.
Összenyírás elmélet, fontossága, alkalmazása.
Gyakorlat babafejen: oktató bemutatja a helyes munkafolyamatot, a leválasztásokat, az illesztéseket, hogyan kell kinéznie felhelyezés után a keratinlapocskáknak.
Felhelyezési struktúrák gyakorlása, illesztések tökéletesítése.
A póthaj szakszerű leszedésének gyakorlása.
Gyakorlati rész elemzése, kiértékelése, hibák korrigálása.
Napi összesítő, értékelés.
2. nap
9:00 – 18:30
Első nap ismétlése, felmerülő kérdések megválaszolása.
Hajdúsítás elméleti ismertetése – haj előkészítése, leválasztások.
Felhelyezési struktúrák, illesztés fontossága,  ismertetése.
Hajdúsítás folyamata lépésről lépésre.
Felmerülő problémák, reklamációk kezelése.
Marketing tanácsadás, értékesítési tanácsadás.
Gyakorlat babafejen: oktató bemutatja a helyes munkafolyamatot, a leválasztásokat, az illesztéseket, hogyan kell kinéznie felhelyezés után a keratinlapocskáknak.
Felhelyezési struktúrák gyakorlása, illesztések tökéletesítése.
Összenyírás gyakorlása.
Gyakorlati rész elemzése, kiértékelése, hibák korrigálása.
A kettő nap ismétlése, összesítő, értékelés.
Vizsga menetének egyeztetése.
3. nap
9:30 – 18:00
Első kettő nap rövid ismétlése, felmerülő kérdések megválaszolása.
Írásbeli vizsga.
Szóbeli vizsga.
Gyakorlati vizsga: a modell hajának felmérése, struktúra kiválasztása.
Prezentálni a munkafolyamatokat, koncepció ismertetése.
Vizsgamunka modellen. ( Komplett hajhosszabbítás )
Vizsgamunka értékelése.
Vizsganap kiértékelése – az írásbeli, szóbeli és vizsgamunka összesítése.
Sikeres vizsga esetén oklevél kiállítása.
Ha a megszerzett tudás révén visszajáró, elégedett vendégek hagyják el a szalonunkat, akkor a professzionális képzést nyújtó tanfolyamba befektetett pénz és energia is sokszorosan megtérül.