A haj

Küldetésünk, hogy a nők számára a legszebb hajat kínáljuk.

A haj eredete

A Great Lenths 100%-ban prémium kategóriájú indiai hajjal dolgozik, melynek genetikai struktúrája szinte azonos az európai és észak-amerikai hajszerkezettel, emiatt minden másnál alkalmasabb póthajnak. Kizárólag megbízható forrásból származó, úgynevezett templomi haj kerül felhasználásra a hajhosszabbításhoz. Az indiai nők a vallási megtisztulásért, önként adományozzák oda hajukat a helyi templomoknak, hogy továbbra is az istenek kegyelmében éljenek.

Remy haj
A Great Lengths csak Remy hajat használ, ami az jelenti, hogy a kutikularétegek – a haj külső természetes pikkelyrétege – egy irányban helyezkednek el a gyökerektől egészen a hajvégekig, ezáltal nem gubancolódnak. Már a hajak összegyűjtésénél az egyik legfontosabb szempont az, hogy a természetes pikkelyrétegek azonos irányban fussanak, ugyanis így lesz minden tincs színben, szerkezetben és átmérőben is azonos. Többek között ennek köszönhetően a póthaj viselkedése pont olyan lesz, mint a sajátunké, nagyszerűen keveredik az eredeti hajjal, így garantált a természetes megjelenés!

Az Indiából származó természetes haj teljesen egészséges kutikulával rendelkezik, hiszen az indiai nők ritkán használnak kémiai anyagokat, de hajukat igen gondosan, természetes összetevőkkel ápolják.

 

 

 

Az ellenőrzött eredetű, indiai, festetlen és kezeletlen hajak között a Great Lengths a legjobb, ami beszerezhető. Ennél nincsen jobb minőségű haj.

Indiából a vendégekig
Napjainkban rengeteg féle és fajta hajat lehet kapni viszont a nagyrészük ellenőrizetlenül és nem igazolható eredettel jut el a fodrászokig. Az ilyen hajak minősége erősen kifogásolható, hiszen ha még az eredetük sem ismert, akkor honnan tudhatnánk, hogy valójában milyen szerkezetű, típusú hajat kínálnak a vendégeknek.

Nézd meg ezt a Great Lengths által készített videót, amiben láthatod, hogyan jut el és milyen folyamatokon megy keresztül a haj az indiai nőktől egészen a vendégekig.

A Great Lengths büszke arra, hogy a hajat teljesen etikus forrásból és ismert eredettel kinálja.

Feldolgozás

Alapvető igazság, hogy a hajhosszabbításnál használt tincsek minősége nemcsak a származási területtől és szerkezettől függ nagymértékben – legalább annyira fontos, hogy milyen hatások érik a felhasználás előtt.

A természetes indiai hajat egész copfokban vágják le, így rendezetten kerül összegyűjtésre, melynek köszönhetően a későbbiekben könnyebben fésülhető, garantáltan szálirányos, remy marad. Az összegyűjtött hajak fertőtlenítés után, azonosítható származási hellyel, színek és erősség szerint rendezve érkeznek a Great Lengths gyárába.

Olaszországba érkezésük után ismét tisztításon fertőtlenítésen, válogatáson, majd a még szűz állapotban lévő tincsek egy különlegesen kímélő eljárás során megkapják új árnyalatukat.

Az új árnyalat elnyerése után a hajtincsek színét gondosan, többféle megvilágításban is ellenőrzik, majd a megfelelő technikával, gépekkel viszik fel rá a tökéletes mennyiségű keratint. Az egész rendszer precízségét kitűnően mutatja, hogy az ősz hajszálak eltávolítása a folyamat egy külön része, melyet a legkímélőbb módon, kézzel, egyetlen csipesz segítségével végeznek.

 

 

A Great Lengths hajtincsek színe és szerkezete nem különbözik a természetes hajtól.

A haj feldolgozása a keratinozás kivételével szinte kizárólag kézzel, a haj épségét maximálisan megőrizve történik. Így garantálható, hogy minden Great Lengths tincs tökéletesen egészséges, sima, fényes és tartósan gyönyörű színű marad.

A Great Lengths kifejlesztett egy olyan egyedülálló eljárást, amely megőrzi a haj természetes állapotát.

Különleges eljárás

A haj új színe
A Great Lengths kifejlesztett egy olyan technológiát, melynek köszönhetően károsodás nélkül kezelhető a feldolgozásra váró haj. Az Indiában begyűjtött, szűz, festetlen és kezeletlen tincsek Olaszországba érkezésük után az úgy nevezett depigmentációs és pigmentációs folyamatokon esnek át, amivel elérik a tincsek új árnyalatát.

A Great Lengths az egyetlen olyan cég, amelyik semmilyen mérgező vegyi anyagot ( pl: ammónia és/vagy hidrogén peroxid származékot ) nem használ fel a haj depigmentációs ill. pigmentációs, azaz a hajszínt megváltoztató folyamatok során. Az eredmény a piacon egyedülálló színtartós haj, amely több hónapos használat után is megőrzi az eredeti árnyalatát, fényét és így nem kell havonta vagy bizonyos időközönként újra festeni a hagyományos festési eljárással.

 

Ez a különlegesen gyengéd eljárás megőrzi a haj természetes formáját, minőségét, rugalmasságát.

 

Ennek a forradalmi technológiának a “receptje” a Coca-Cola formulához hasonlóan titkos csak néhány ember ismeri a teljes folyamatot.

 
 
 
 
 
 
Depigmentáció
 

A depigmentációs folyamat 10-15 napot, de akár 25 napot is igénybe vehet a legvilágosabb szőke árnyalat elérése érdekében. A lassú, kíméletes depigmentáció anélkül teszi lehetővé a fekete pigmentek eltávolítását, hogy megváltoztatná a haj minőségét.

 

 

Depigmentációs eljárás

A színpigmentek lassan kiszivárognak a haj belsejéből, anélkül, hogy károsítanák azt. Így a haj kíméletesen világosítható.

 

 

Az ammóniumszármazékos kezeléssel és a haj fehérítésével ellentétben ez a forradalmi technológia nem károsítja a haj szerkezetét, a színes molekulákat eltávolítja, ahelyett, hogy elpusztítaná. A hagyományos színtelenítés általános szőkítési eljárás a fodrász szalonokban.

 

Hagyományos színtelenítés

A színpigmentek kívülről lebomlanak, de a haj belsejében továbbra is ott maradnak. A világosító szerek károsítják a hajat, áttetszővé és törékennyé teszik.

A Great Lengths egyáltalán nem fehéríti a hajat, nem alkalmaz ammóniumszármazékos kezelést, ugyanis az erősen károsítaná a haj külső rétegét.

 

 

 

Pigmentáció

A pigmentációs folyamat egy részben titkosított módszerrel történik, mely során az új pigment egy tiszta, szabad helyet foglal el, így a molekula stabilitása garantált. Ennek köszönhetően nem fakulnak a színek, szemben a hagyományos festési eljárással.

 

 

Pigmentációs eljárás

A színpigmentek egy tiszta, szabad helyet foglalnak el, így minden eddigi eljárásnál tartósabb, fakulásmentes színeket garantálnak.

 

 

Amikor a festést szőkítés előzi meg, a hajfesték eleve a roncsolt felületre kerül föl. Az általános hajfestés valójában a hajszálak más színnel való befedése, tehát a színezés nem molekuláris szinten zajlik. Ezért van, hogy a hagyományosan festett haj színe hamar kopik, és időről-időre újra kell festeni.

Hagyományos színezés

A hagyományos festés nem fedi be a molekulákat, csupán a felületükön tapad meg. Ez azt jelenti, hogy néhány hajmosás után a szín elhalványul.