A keratin

A keratin felel a póthaj és a természetes haj összekapcsolásáért. A megfelelően kivitelezett technikával az illesztések gyakorlatilag láthatatlanok, alig tapinthatóak, és biztosítják a tartós viseletet különféle napi helyzetekben is, legyen szó akár sportolásról, nyaralásról, kirándulásról. Great Lengths keratinja első osztályú, minőségében páratlan.

A Great Lengths volt az első, aki keratin segítségével illesztette fel a póthaj tincseit, és ezzel új korszakot nyitott a hajhosszabbítás történetében.

Mi az a keratin?

A haj túlnyomórészt, csaknem 90%-ban, egy speciális fehérjéből, a keratinból áll amely anyag még megtalálható a körmeinkben is. Tehát a keratin a szervezetünk része amit keratinos készítményekkel felhasználnak a haj különböző megbetegedéseire, töredezettségére, sérüléseinek kezelésére.
A keratin a hajhosszabbításban is igen fontos szerepet tölt be. A Great Lengths 1992-ben fejlesztette ki és szabadalmaztatta a póthaj felhelyezésére alkalmas, a piacon egyedülállóan nagy tisztaságú mesterséges keratint.  A technológia lényege, hogy a póthaj végeit keratinnal vonják be, és minden tincset ezzel a szabadalmaztatott proteinpolimerekből álló keratinnal kötnek össze, melynek molekula szerkezete megegyezik az ember hajéval. A póthajat így ugyanaz az anyag köti össze a hajszálakkal, amiből azok eredetileg is állnak. A Great Lengths ezzel bevezette a piacra a keratinos hajhosszabbítást ami napjainkban is az egyik legkedveltebb rögzítési módszer.

A lapos keratinkötés:

  Védi a hajat,

  Nem okoz allergiás reakciót

  Rendkívül tartós,

  Alvás közben sem zavaró,

  Nem igényel külön ápolást,

  Nem töredezik, nem hullik,

  Egyszerűen eltávolítható,

  A frizura könnyen formázható.

A hajhosszabbítás gyakorlatilag észrevehetetlen marad, és rengetegféleképpen variálható.

 

 

 

A Great Lengths keratinját olyan molekuláris szerkezetűre fejlesztették, hogy rendelkezzen az emberi haj jellemzőivel, így igazodik a természeti hatásokhoz, mint a hő, víz és a napfény.

A Great Lengths keratinnak olyan, a piacon egyedülálló funkcionalitása van, hogy képes együtt tágulni és összehúzódni az emberi hajjal, magyarul úgy viselkedik, akárcsak a saját hajunk, ezzel biztosítva a gyengéd, mégis erős tartást. Ezzel az illeszkedés-képesség funkcióval kizárólag a Great Lengths keratinja rendelkezik.

 

Az ilyen funkcióval nem rendelkező keratinos illesztések közvetlen víz vagy hő hatására roncsolódhatnak, megnyúlhatnak. Egy megnyúlt illesztés már képtelen lesz a természetes hajjal együtt tágulni és összehúzódni, így rövidesen hullatni kezdi a felhelyezett póthajat. A meggyengült illesztések teljesen elengedhetnek és lecsúszhatnak a természetes hajról.

 

 

Great Lengths keratin

Víz hatására a keratin tágulni kezd, együtt mozog a termszetes hajjal.

Hő hatására a keratin összehúzódik.

 

Egyéb keratin

Víz hatására nem együtt tágul a keratin a természetes hajjal, így a póthaj kihullik

Hő hatására a keratin roncsolódik.

 
A Great Lengths logóval ellátott keratinok biztosítják a tökéletes illesztési minőséget.

A részletekben rejlik a különbség, ami az igazi minőségi munkát megkülönbözteti az átlagostól, vagy éppen a rossztól. A hajhosszabbítás esetében ilyen például a keratin rögzítésének módja: egy igazi szakembernek a keratin legalább annyira fontos, mint a póthaj minősége.

A keratin felhelyezése nagyon kényes művelet, hiszen ez az anyag fogja össze a póthajat az eredeti hajjal, éppen ezért fontos, hogy nagy gondossággal és figyelemmel, egyenletesen elosztva kerüljön a tincsekre. A Great Lengths gyárakban a hajtincs színével megegyező árnyalatú keratint mérnöki pontossággal beállított gépek viszik fel tincsekre. A gyári körülmények között, gépekkel rögzített keratin esetében garantált, hogy minden tincsre egyenlő mennyiségű anyag kerül. Így a lehető legkisebb illesztéseket tudjuk garantálni, melyek tökéletes tartósságot biztosítanak.

Az hajjal megegyező árnyalatú keratin újabb elengedhetetlen feltétele annak, hogy a végeredmény természetesnek hasson, és a póthaj szinte megkülönbözhetetlen legyen a saját hajtól. Amíg a piacon kapható többi keratin csak pár színben érhető el, addig a Great Length keratin mindig tökéletes színazonosságot garantál: minden póthaj-színhez saját keratin szín társul.