Hogyan ismerem fel a minőségi hajhosszabításokat?

Sehogy! Pont ez benne a lényeg, egy tökéletesen természetes hajhosszabbítást nem könnyű felismerni, hiszen a póthaj teljesen  elvegyül a természetes hajjal, az illesztések pedig láthatatlanok, még felcopfozott haj esetében is. A nagyfokú szakértelemmel összenyírt és ezáltal kialakított hajhosszabbításról csak annak viselője tud.

Mennyibe fog kerülni a hajhosszabbításom?

A pontos árhoz tudnunk kell a haj hosszúságát, hogy mennyi tincset fogunk felhelyezni, alap vagy különleges árnyalatokkal dolgozunk, de még a választott stílus is befolyásolhatja az árat. Minden hajhosszabbítást konzultáció előz meg, ahol a szakember felméri a hajad állapotát, és ekkor tudja meghatározni a hajhosszabbítás várható árat is, így már előre tisztában lehetsz a költségekkel
Megközelítőleg egy átlagos /40cm/ hajhosszabbítás 80-150e Ft körül jön ki, ebbe bele tartozik egy ajándék hajkefe, plusz egy utazó ápolócsomag, majd a hosszabbítás utáni 2-3-ik héten egy kontroll és egy ingyenes beszárítás.
Nézd meg referencia munkáinkat ahol megtalálod a hajhosszabbítások árait is!

Milyen minimális hosszúságúnak kell lennie a saját hajamnak?

10 cm-es hajhossz esetén már megduplázható a haj hossza vagy volumene. Vállig érő hajnál pedig már sokkal szabadabbak a frizura kialakításának lehetőségei.

Elő kell készíteni a saját hajat a hajhosszabbításra?

Igen. A póthaj felhelyezése előtt szükséges a természetes haj mosása, hogy a szilikont és egyéb anyagokat, amelyek a hajon találhatók eltávolíthassuk. Ez befolyásolja az illesztések minőségét, ami kihat a póthaj tartósságára.

Mennyi ideig tart a tincsek felhelyezése?

Ez a felhelyezett tincsek mennyiségétől függ leginkább. Hajdúsítás esetén 1-2 óra, hajhosszabítás esetén 2-4 óra. Az előzetes konzultáció során, ahol a fodrász felméri hajad állapotát, már meg tudja becsülni a várható időtartamot.

Miért tartósabbak a Great Lengths póthajak színárnyalatai?

Ez a különleges, egyedi Great Lengths színezési eljárás miatt van ahol a hajszálak pigmentjét úgy változtatják meg, hogy a haj szerkezetében bármilyen károsodást okoznának. Ezért a hagyományos festési eljárásnál sokkal tartósabbak az árnyalatok.

Terhesség alatt biztonságos-e a hajhosszabbítás?

A Great Lengths hajhosszabbításnak semmilyen káros hatása nincsen, ugyanis a legmagasabb minőségű indiai hajból készített póthaj struktúráját tekintve az európai hajhoz hasonló. A várandósság vagy a szoptatás alatt a hormonális változások következtében előfordulhat hajhullás, amennyiben ez fennáll, a felhelyezett tincsek eltávolítása szükséges.

Hajhullás esetén lehetséges a hajhosszabbítás?

Nem lehetséges a hajhosszabbítás hajhullás alatt, közvetlenül hajhullás után vagy hormonális betegségek fennállásakor, illetve érzékeny, beteg, allergiás fejbőr esetén. A Great Lengths hajhosszabbítást minden esetben konzultáció előzi meg, ahol erre külön rákérdezünk.

A HAJHOSSZABBÍTÁSRÓL

A hajhosszabbítás károsítja a hajat?

A Great Lengths egydülálló technikájával és prémium termékeivel biztos lehetsz benne, hogy a hajhosszabbítás nem károsítja hajad és fejbőröd. Great Lengths csak elsőosztályú valódi hajat és illesztőanyagot (keratint) használ. A szakszerűen kivitelezett illesztések döntő fontosságúak a hajhosszabbításban, ezért csak magasan képzett szakemberre bizd ezt a rendkívűli precizitást igénylő folyamatot. Azok a hajhosszabbítók akik nem rendelkeznek megfelelő képesítéssel, illetve olcsó, silány minőségű eszközökkel dolgoznak, azok komoly egészségügyi károsodást okozhatnak a természetes hajon és a fejbőrön. A Great Lengths szakembereinek a legszigorúbb oktatási követelményeknek kell megfelelniük, és ezáltal a legkeresetebb hajhosszabbítók az egész világon.

Idézhet elő hajhullást, kopasz foltokat a hajhosszabbítás?

A Great Lengths hajhosszabbításnál ez nem fordulhat elő. Az ilyen jelenség egyértelműen a rossz, silány minőségű illesztésekre utal. Egy nem jól átgondolt felhelyezési struktúra, például ha nem 1&1-ben illesztik a póthajat a természetes hajhoz vagy a túl szoros, feszülő illesztések mind vezethetnek hajhulláshoz. Ilyenkor ajánlatos azonnal eltávolítani a hajhosszabbítást, mielőtt nagyobb felületeken is károsodást okoz.

Okozhat fájdalmat a hajhosszabbítás?

Nem. Az első pár napban okozhat kellemetlen, fura érzést, amit a keratin illesztések okozhatnak, ám ezt pár nap alatt megszokod. Furcsa lehet még az első alvás is, amikor érzed az illesztéseket a fejbőrödhöz nyomódni, ám egy pár nap után ezt is megszokod és természetessé válik. Viszont ha pár nap elteltével is folyamatosan fájdalmat érzel azonnal keresd fel a hajhosszabbító szakembert és jelezd neki a problémádat.

 

Mennyi ideig viselhetem a póthajat?

A Great Lengths illesztési technikával rögzített póthajat 4 – 6 hónapig lehet viselni. A hordhatóság ideje függ a természetes hajnövekedés sebességétől is: minél gyorsabban nő a haj, annál rövidebb ideig hordható a póthaj és fordítva. Az ápolási szokások betartásával növelheted, illetve maximalizálhatod a hordhatósági időt.

A póthajtincsek hogyan kapcsolódnak a természetes hajhoz?

A Great Lengths szabadalmaztatott, hő vagy ultrahangos rendszerrel felhelyezett fehérje-polimer keratinja gyors és egyszerű illesztést biztosít. Az illesztések olyan szintetikus keratinokból készülnek, amelyek utánozzák a természetes, emberi hajban, körömben és bőrben megtalálható keratin molekulaszerkezetét. A Great Lengths keratinja a legnagyobb tisztaságú és legjobb minőségű a hajhosszabbítási piacon.

 

Látszódnak az illesztések?

A Great Lengths egyedi technikája laposabb illesztéseket garantál, így a meghosszabbított frizurán egyáltalán nem látszanak még akkor sem, ha felcopfozva hordod hajad. A illesztések csak akkor érzékelhetők, ha a kezeddel kitapintod őket.

Mindig ugyanazt a frizurát kell viselnem?

A Great Lengths hajnak természetes hullámhatása van és a legtöbb vendég számára ez előnyös mivel könnyen szárítható és formázhatóBármilyen stílus, szín vagy frizura kialakítása lehetséges.

 

Hogyan távolítják el a póthaj tincseket?

A hajtincsek eltávolításához javasoljuk, hogy képzett szakembert keress fel. A Great Lengths tincsek eltávolítása viszonlag könnyű, és ebben óriási szerepe van az illesztésekhez használt jó minőségű keratinnak. A fodrász egy speciális fogó – és bizonyos esetekben egy oldógél – segítségével a haj és fejbőr károsodása nélkül távolítja el a póthajat. Soha ne próbáld saját magádnak eltávolítani a póthajat.

Milyen lesz a hajam, amikor eltávolítják a póthaj tincseket?

Miután eltávolítottuk a hajhosszabbítást, a természetes hajat meg kell mosni és kondicionálni. Ha jól és rendszeresen betartottad az ápolási szabályokat, akkor nem lesz semmilyen hajkárosodásod, ráadásul valószínű, hogy természetes hajad erősebb és hosszabb lesz, mint a hajhosszabbítás előtt.

Mennyi szín vagy árnyalat variáció létezik?

Több száz, ha nem korlátlan. A Great Lengths nagyon széles színválasztékot kínál, és ha ez nem elegendő, akkor a tincsek árnyalatai külön, egyedi megrendelés alapján alakíthatóak, tehát bármilyen hajszín kombináció lehetséges.

 

PÓTHAJ ÁPOLÁSÁRÓL

Szükséges valamilyen különleges ápolás a hajhosszabbítás után?

A feltett tincseket nagyobb odafigyeléssel kell kezelni, mint saját hajunkat. Pár egyszerű póthajápolási praktikával nagyban befolyásolhajtuk komfort érzetünket és a póthaj hordhatóságának idejét. Ehhez a Great Lengths kimondottan póthaj ápolására kifejlesztett kiváló minőségű ápoló termékeit és speciális hajkeféit ajánljuk.

 

Milyen hatóanyagok tesznek jót a póthajnak?

Mivel nem élő hajról van szó, az ápolása elengedhetetlen, hiszen már nem tud a hajhagymán át tápanyagot felszívni. Nem csak a póthaj felületének kezelése a fontos. Válassz olyan terméket, melyek megvédenek a szabadgyököktől, és nem csak zsírosító összetevőkkel pótolják a természetes faggyú szerepét, hanem speciális hatóanyagokkal a nedvességet mélyen a haj belsejébe zárják. A Great Lengths saját ápoló családdal rendelkezik, amit kimondottan póthajak ápolására fejlesztettek. Általánosságban elmondható, hogy a haj – legyen az póthaj vagy a sajátod – nagyon hálás, ha természetes kivonatokkal, vitaminokkal táplálják.

Milyen termékek árthatnak a póthajnak?

Nem minden hajápoló alkalmas a hajhosszabbítás ápolására. A drogériákban kapható termékek javarésze jóval alacsonyabb hatóanyag-tartalommal rendelkezik és agresszívabb vegyszerekkel készül, mint a professzionális termékek. Amit feltétlenül kerülnöd kell, azok a gyümölcssav tartalmú illetve a kőolaj származékokkal dúsított ápolószerek, mert ezek egyaránt kárt tehetnek az illesztésekben és póthajban is. A Great Lengths saját ápoló családdal rendelkezik, amit kimondottan póthajak ápolására fejlesztettek.

Mire figyeljek hajmosáskor?

Ha általában heti két alkalommal mosod meg a hajad, nem kell változtatnod a gyakoriságán, ez az optimális. Ahhoz, hogy az illesztések terhelését csökkentsd, mindenképp óvakodj a klasszikus, fejjel lefelé történő hajmosástól, mindig tartsd a fejed egyenesen vagy hátra billentve, és soha ne dörzsöld durván a fejbőrt. Használj közepes hőmérsékletű vizet, mert a forró víz károsítja a póthajat és a keratinos illesztések is gyengülhetnek. 

 

Melyik sampont használhatom?

Hajhosszabbítás után nem minden sampon alkalmas a hajmosásra. Fontos, hogy kerülni kell a gyümölcssavas, alkohol- vagy kőolaj tartalmú samponokat, mert roncsolják a hajat, és meglazíthatják a keratint. Lehetőleg használj kifejezetten póthajra fejlesztett termékeket, mint például a Great Lengths samponjai.

Hogyan szárítsam a hajamat?

A legfontosabb: ne dörzsöld, csak finoman, könnyed mozdulatokkal itasd fel a vizet a hajról egy törölközővel, mielőtt beindítanád a hajszárítót! Lényeges, hogy ne fésüld át a vizes hajat, mert akkor eleve sérülékenyebb. Szárításkor mindig a töveknél és az illesztéseknél kezdd, majd csak azután jöhet a frizurád többi része, egészen a hajvégekig. A hajszárítót ne a legmagasabb fokozaton használd! A keratinos illesztések szárításánál kerüld a túlzott átmelegedést, ha lehet többször, rövidebb időre térj vissza az adott területre. Amíg hajad az illesztéseknél meleg, mindenképp kerüld a fésülést.

Hajmosás után használhatok törölközőt a haj szárításához?

Igen, lehetőleg óvatosan itasd fel a vizet a hajadról a törölköződdel, és semiképpen se dörzsöld! Az erős dörzsölés hatására a keratin illesztések károsodhatnak, meglazulhatnak.

Miért fontos a hajhosszabbítás rendszeres ápolása hajkefével?

Egy jó minőségű hajkefével könnyen felfrissíthetjük frizuránkat, ráadásul a kefe sörtéi ( ha nem müanyag vagy fém ) stimulálják a fejbőr vérellátását is, ami előnyös a hajszálak egészséges növekedése szempontjából. Póthajunkat napi kétszer ajánlatos átfésülni a gubancolódás és tincsesedés elkerülése végett.

Milyen típusú hajkefét válasszak?

Nem mindegy, milyen típusú hajkefét használunk. Érdemes olyan kefét használni, melynek sörtéi természetes anyagból készültek – a legjobb választás a vaddisznósörte – hiszen a műanyag és fém sörtéjű kefék könnyen bánthatják hajad szerkezetét, illetve felsérthetik fejbőrödet. A hajkefe típusát meghatározhatja hajunk hossza is, minél sűrűbb, hosszabb a hajunk annál nagyobb méretű kefét érdemes használni.

Használhatok hajvasalót?

Nyugodtan formázhatod a hajad továbbra is, főként, ha a Great Lengths ápolóit használod közben. Elsősorban a hőmérsékletre kell nagyon odafigyelni, mert ez a leginkább roncsoló hatású. 185 fok felett ne használj semmilyen hajvasalót! Nagyon fontos tudnivaló, hogy a hajvasaló még 185 fokon vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten sem érintheti a keratinos illesztést, mert az a hő hatására meglazulhat. 

Milyen sűrűn kell ellenőriztetnem a póthajamat?

Körülbelül két héttel a hajhosszabbítást követően érdemes felkeresni a hajhosszabítást elvégző szakembert. Ez az ismételt látogatás arra szolgál, hogy a szakember megnézze a felhelyezett tincseket, ellenőrizze az illesztéseket és megbizonyosodjon arról, hogy a hajhosszabbítás kifogástalan és megfelel a több hónapos hordhatóság kritériumának is. Ezen felül azt ajánljuk, hogy havonta menj el egy tisztító hajvágásra is. Ennek során szakértő kezek választják szét a tincseket, és a fodrász levághatja a természetes úton kihullott hajszálakat, amelyek az illesztésben maradtak. 

SPORT ÉS SZABADIDŐRŐL

Mehetek vízbe a hajhosszabbításommal?

Ez magától értetődő! A Great Lengths illesztései keratinból vannak. Ez egy olyan anyag, amely hasonlít a valódi hajhoz, ezért nem oldódik a vízben. Az illesztés tartós, nem kell aggódnod miatta fürdés vagy úszás közben sem. 

Tengerpartra megyek nyaralni, mire kell figyelnem?

Great Lengths hajhosszabbítással nyugodtan bemehetsz a tengerbe, de utána feltétlenül öblítsd át hajad sima vízzel is, és fújd be kondícionáló spray-vel.

Mi történik, ha nyaralás alatt egy hétig nem ápolom a póthajam?

Ugyanaz, mintha a természetes hajaddal nem foglalkoznál egy hétig, tehát erősen meglátszana a frizurádon. Ha a póthajat nem ápolod rendszeresen, akkor kiszáradhat, sprőd, szálkás hatást kelthet. Nyaraláskor egyébként is ajánlatos fürdőzés után a kondícionáló spray használata, és ilyenkor sem szabad megfeledkezni napi két alkalommal a haj átfésüléséről.

Sportolhatok a hajhosszabbításommal?

Igen, ám sportolás közben javasolt a póthajat összefogni, így az illesztéseket nem terheled túlzottan. Az izzadtság hosszú távon nem tesz jót a keratinos illesztéseknek, de ha utána átöblíted, vagy megmosod hajadat, akkor semmilyen káros hatással nem kell számolnod. A hajmosásnál és a szárításnál az előbbi pontokban leírt tanácsokat kövesd.

Póthajjal lehet szoláriumba menni?

A Great Lengths hajhosszabbítással készült frizurával mehetsz szoláriumba. Fontos ugyanakkor, hogy a hajad egy kendővel fedd el ilyenkor. A hajszerkezet védelme érdekében szoláriumozás után javasolt kondícionáló spray-vel befújni hajadat.

Póthajjal lehet szaunába menni?

Nyugodtan szaunázhatsz póthajaddal, de arra figyelj, hogy hajadat egy törölköző segítségével óvd a hőtől és a gőztől.

Napozhatok hajhosszabbítással?

Sajnos sem a magas hőmérséklet, sem pedig az UV sugárzás nem tesz jót a póthajnak. Persze ez nem azt jelenti, hogy le kell mondanod a napozásról. Nyugodtan barnulhatsz továbbra is a strandon sütkérezve, csak érdemes közben egy törölközővel vagy kendővel, kalappal letakarni a hajat.