Egy korábbi bejegyzésben érintettem a témát, hogy mik azok a szempontok, amikre oda kell figyelni vendégként, mielőtt hajhosszabbítást csináltatsz magadnak. Elérkezett az idő, hogy kiegészítsem a fent említett írásomat, melyben alaposan kifejtettem, hogy miért érdemes az olcsó helyektől óvakodni: hiszen ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy a lehető legdrágább szalonokat kell felkeresnetek, és hogy a magas ár feltétlenül minőséget takar.

Működnek olyan hajszalonok, ahol teljes gőzzel üzemel a hajhosszabbítás, úgy hogy esetenként 250-300 ezer forintot kérnek el a szolgáltatásért. Azonban a fő probléma ott kezdődik, hogy minőségben alig mutatnak túl az említett bejegyzésemben szereplő pár tízezer forintos „szakemberek” szolgáltatásán. A különbség talán annyi, hogy ezek a szalonok látszólag nem egy színvonaltalan oktatás révén jutottak hozzá tudásukhoz, tehát elméletben a szaktudás rendben van.

A legtöbb esetben a legnagyobb baj az, hogy ugyanazokat a minőségileg silány, és némely esetben káros eszközöket használják, mint szakképzetlen társaik. Ez menthetetlenül azt eredményezi, hogy az elkészített frizura messze elmarad a minőségi hajhosszabbítás területén elvárható színvonaltól, mint amit például a Great Lengths is képvisel. Nem győzőm elégszer hangsúlyozni az eszközök minőségének a fontosságát, hiszen ezek nélkül lehet bárki bármilyen ügyes, a végeredmény egész biztosan csalódás lesz.

A “cipőfűző” technikával sodort illesztés káros a hajnak, ugyanis megcsavarja a hajszálakat. A tincseken túl sok a keratin, az illesztések felhelyezésénél pedig nem az 1:1 arány elvét követte a fodrász. Alapszabály, hogy a keratint sosem a tőhöz helyezzük fel, ugyanis az nagyon terhelő a haj számára. 

Nem egy olyan vendégünk akadt a közelmúltban, aki nálunk akarta rendbe hozatni frizuráját az itt leírt gyenge minőségű, ám igen drága szolgáltatás igénybevétele után. Ráadásul az ilyen esetek során minden esetben kiderült, hogy nálunk jóval magasabb színvonalú szolgáltatáshoz juthatnak a vendégek, az esetek többségében jóval alacsonyabb áron a fenti szalonok hajhosszabbításához képest.

Persze ilyen esetekben mindig meg szoktam kérdezni, hogy milyen szempontok alapján választotta a vendég a másik szalont. A válaszokból számomra az derül ki, hogy túlnyomó többségben azért választják a vendégek az irreális árakkal dolgozó szalonokat, mert ha ennyire drága, akkor biztos jó is. A másik gyakori indok, hogy celebek egész hada hosszabbítja ezeken a helyeken a haját, tehát biztosan magas színvonalat képvisel a szolgáltatás.

Azonban a szomorú valóság az, hogy ez csupán csúnya pénzkidobás, hiszen – mint a fentiekből is láthatjuk – nem az alapján kell a fodrászatot megválasztani, hogy melyik dolgos celebünknek éppen hova van kedve betérni…

A lényeg tehát, hogy sose felejtsük el: egy szolgáltatást, mint például a hajhosszabbítás, nem az ára teszi színvonalassá és minőségivé, hanem a háttérben meghúzódó szaktudás és a hozzá tartozó professzionális eszközök használata.