Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /nfsmnt/hosting1_2/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/admin/inboundrocket-admin.php on line 1557

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /nfsmnt/hosting1_2/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/inbound-rocket.php on line 74
Arcformákhoz illő frizura tanácsok | Great Lengths - A Hajhosszabbítás Tudománya

A frizura választásnál elsődleges szempont kell, hogy legyen arcod formája, hiszen mindegyik alakhoz más-más frizura áll jól. A hajviselettel akkor leszünk igazán elégedettek, ha összhangban van arcunkkal, ami csak úgy érhető el, ha a kialakításnál ezt a szempontot is figyelembe vesszük. Segítségképp, hogy tájékozódni tudj összegyűjtöttünk arcformák szerinti  frizura tippeket.

Első lépésben azt kell megvizsgálnod neked milyen arcformád van, amelyhez a különböző formák jellemzőit is összeszedtük, hogy könnyen menjen a döntés. Alapvetően hat típust különböztetünk meg, melyek között gond nélkül eligazodsz majd a részletes leírások segítségével. Ne feledd a tervezés a siker titka és jó ha van saját elképzelésed, azonban ha felkeresel egy fodrászt az álom haj elkészítése végett, akkor kérd ki a véleményét és fogadd meg a javaslatait!

Ovális arc:

A legtökéletesebb arcforma az ovális. A Homlok és az áll nagyjából egy síkban helyezkedik el, a forma pedig egy tojáshoz hasonlító leginkább. Az arc keskeny és egyenletes és gyakorlatilag minden hossz jól áll hozzá.

A lépcsőzetes kialakítás kiemeli a vonások szépségét, de akár egy egészen hátra fésült frizura is jó választás lehet. A választásnál két dolog kerülendő, az egyik, hogy a hajviselet takarja az arcot, a másik, hogy felül tupírozva legyen a haj, mert az előnytelen nyújt  formán. Frufrut is lehet vágatni, ha ragaszkodsz hozzá, azonban hosszú semmiképp se legyen. Ez arcforma olyan elég nagy szabadságot ad, kedvedre kreatívkodhatsz, a választék is bárhova tehető.

Kerek arc:

A kerek arc alapvetően telt, jellemzője a gömbölyű áll és a legvastagabb pontja az arccsontnál helyezkedik el. Az arc rövid, valamint  ugyanolyan széles, amilyen magas. A cél ebben az esetben az arc nyújtása, amely gyerekjáték lesz egy jól megválasztott frizurával.

A kerek arcformához a legideálisabb a vállig érő, vagy annál is hosszabb egyenes haj. Az oldal választék nem kerülhet túlságosan oldalra, azonban egy jól formázott oldal frufru. A lépcsőzetes vágás a göndör és a rövid haj esetében is ajánlott ehhez a kerek archoz, azonban a rövid haj esetében csak oldalt szabad tépettre alakítani a formát. Ajánlott még: a laza hullámok, a hosszú oldal frufru, vagy ha a homlokod teljesen szabadon hagyod. A lekerekített forma és az állig érő hossz, viszont kerülendő.

Hosszúkás arc:

Magas homlok, keskeny áll és magasan elhelyezkedő arccsont, ezekkel a jellemzőkkel írható le ez az arcforma.  A jellegzetességekből adódóan a cél, olyan frizura választása, mely által egyrészt rövidül, másrészt szélesül az arc.

A hossz esetében a nagyon hosszú nem ajánlott, mert tovább nyújtja optikailag, ezért leginkább a félhosszú haj az ami, képes kicsit tömöríteni rajta. A fokozatos hajvágás oldal választékkal fantasztikusan áll ennek a típusnak, melyre tökéletes példa Sarah Jessica Parker. Az említett színésznő által választott göndör vagy széles loknis haj is jól áll a formához. A frufru mindenképpen ajánlott, úgy hogy régóta fontolgattad, ideje felkeresni a fodrászod.  Az egyhosszú vágás és a hosszú tincsek a kerülendő lehetőségek közé tartoznak.

Szív alakú arc:

A szív alakra jellemző a széles homlok, hegyes áll és rengeteg barátságos nőies vonás! A cél az áll szélesítése optikailag, valamint hogy a hajviselet a szemre és az arccsontra vonja a figyelmet.

Az archoz leginkább a félhosszú, áll vonaláig érő a haj áll jól. Ha ezt a megfelelő hosszúságot választják, akkor lehet akár loknis, tépett vagy rétegesre vágott egyenes is a frizura. Oldal frufruval válik igazán teljessé a hajviselet, melyet kedvünk szerint bárhol elválaszthatunk. A bubi frizura és a hosszú lelapuló tincsek sem előnyösek az ilyen arcformával rendelkező hölgyeknek.

Szögletes arc:

Az áll a pofacsont és a homlok is ugyanolyan széles.  A cél az arcforma jellegzetességeinek lágyítása, mint például az erős, csontos  állkapocs.

A következő kombinációk állhatnak jól: félhosszú vagy állig érő hossz, hullámosan vagy laposan vágott hajvégekkel.  Az oldalválaszték az áll küllemét esztétikailag javítja, valamint a rövid, tépett oldal frufru is jó választás. Szabályos vágás és lekerekített forma nem ajánlott. A hosszú egyenes és a rövid tüskés haj sem ideális ennek a  típusnak .  A tökéletes frizura a szögletes arc számára: laza esésű hullámok a fél hosszú hajban, melyek az arcba omolva sejtetik arcod kiemelni kívánt szépségeit.

Háromszög alakú arc:

Keskeny arccsont és homlok, mely erős és széles állkapocsban végződik, tehát a szív alakú arc fordítottja. A cél az állkapocs csontjának egyensúlyba hozása.

A fejtetőn dúsabb, majd áll felé haladva puhított, vékonyabb rétegek lágyítanak az áll erősségén. Az állig érő hullámos fürtök is fantasztikusan kiemelik az arc szépségeit.  A túl rövid haj, azért nem ajánlott, mert a figyelmet eltereli a homlokról és az arccsontól. A középen történő választás helyett az oldalválaszték alkotása a megfelelő a háromszög alakú arcformához.