Mi az a keratin?

A keratin egy fehérje, ami a haj, a köröm és a bőr külső rétegének legfontosabb alkotóeleme. Fő feladata a hámsejtek védelme a károsodásokkal szemben.

Keratin a hajápolásban

Hajunk több, mint 90%-ban keratinból épül fel, ez hozza létre az erős, rugalmas hajszerkezetet. Éppen ezért a haj különböző károsodásait, sérüléseit keratinos készítményekkel lehet jól kezelni, de a keratin a hajhosszabbításban is igen fontos szerepet tölt be.

Jótékony hatásai közé tartozik:

– a haj szerkezetének javítása,

– hidratálás,

– táplálás és erősítés,

-intenzív regenerálás.

Használatának köszönhetően a haj puha, rugalmas és könnyen fésülhető lesz.

Great Lengths és a keratin

A Great Lengths volt az első a keratinos illesztésben, és ezzel új korszakot nyitott a hajhosszabbítás történetében.

A vállalat 1992-ben fejlesztette ki és szabadalmaztatta a póthaj felhelyezésére alkalmas, a piacon egyedülállóan nagy tisztaságú mesterséges keratint.

A technológia lényege, hogy a póthaj végeit keratinnal vonják be, és minden tincset ezzel a szabadalmaztatott proteinpolimerekből álló anyaggal kötnek össze, melynek molekula szerkezete megegyezik az ember hajával.

Ennek következtében a Great Lengths illesztés képes együtt tágulni és összehúzódni az emberi hajjal. Hajmosás alkalmával a hajkéreg kitágul, száradáskor pedig összehúzódik. Az ilyen funkcióval nem rendelkező illesztések rövidesen hullatni kezdik a felhelyezett hajat, majd végezetül lecsúsznak a természetes hajról. A leírt illeszkedés-képesség funkcióval kizárólag Great Lengths rendelkezik.

Sok szalon próbál a hajhosszabbításhoz szükséges hozzávalókon, így a keratinon is spórolni, azonban ezzel rengeteg kárt okozhatnak a hajnak és viselőjének, erről bővebben olvashattok majd következő cikkünkben.