Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /nfsmnt/hosting1_2/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/admin/inboundrocket-admin.php on line 1557

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /nfsmnt/hosting1_2/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/inbound-rocket.php on line 74
Tuti tippek a mindig ápolt póthajért | Great Lengths - A Hajhosszabbítás Tudománya

A nem megfelelő ápolás nem csak a póthajat, de a saját hajadat is tönkre teheti, ezért különösen nagy figyelmet kell fordítani gondozására.

Összeszedtünk nektek most pár hasznos tippet, hogyan tudjátok a leghétköznapibb szituációkban megóvni hajatokat.

Miért kell ápolni a póthajat?

A póthaj már nincs összeköttetésben az emberi szervezettel, nem élő haj. Ezért nincs természetes vízháztartása, könnyen kiszáradhat, károsodhat, ha nem figyelünk oda rá. Így hajápolási szokásaidat ki kell egészítened néhány új termékkel és praktikával, hogy otthoni környezetben is megőrizd póthajad eredeti szépségét!

A póthaj kezelése, ápolása:

  1. Válassz megfelelő szakembert

Az első és legfontosabb, hogy olyan szakembert válassz, aki nem csak megfelelően felhelyezni tudja a hajat, de az ápolásával kapcsolatban is segítséget nyújt neked.

Körülbelül két héttel a hajhosszabbítást követően érdemes felkeresni a hajhosszabítást elvégző szakembert, hogy ellenőrizze a felhelyezett tincseket.

  1. Napi rutin

Fésülködés

Foglalkozz naponta legalább 10-15 percet a hajaddal. Fésüld ki reggel és este is a speciálisan erre a célra kialakított hajkefével.

Ne használd a hajkefét nedves hajra, ugyanis ilyenkor a haj szerkezete sokkal sérülékenyebb.

Fontos a hajkefe rendszeres, alapos, szappanos vizes kitisztítása is, így az elhalt hámsejtek és faggyú nem kerülnek vissza a hajadba.

Alvás

Éjszakára ajánlott lazán összefonni, vagy lófarokba összefogni a hajat valamilyen rugalmas állagú, de szövet burkolatú hajgumival, így kevésbé gubancolódnak a tincseid.

Hajmosás

A korábban említett speciális hajkefével fésüld át a hajad hajmosás előtt.

Ahhoz, hogy az illesztések terhelését csökkentsd, mindenképp óvakodj a fejjel lefelé történő hajmosástól, mindig tartsd a fejed egyenesen vagy hátra billentve. Használj közepes hőmérsékletű vizet, mert a forró víz károsítja a póthajat és a keratinos illesztések is gyengülhetnek.

Miután megmostad a hajad ne dörzsöld, csak törölközővel nyomkodva távolítsd el a felesleges vizet.

Hajszárítás

Soha ne fésüld át a vizes hajat, mert nedves állapotban sokkal sérülékenyebb. A szárítást mindig a töveknél és az illesztéseknél kezdd, majd azután jöhet csak a frizurád többi része egészen a hajvégekig. A hajszárítót ne a legmagasabb fokozaton használd. A keratinos illesztések szárításánál kerüld a túlzott átmelegedést, ha lehet többször, rövidebb időre térj vissza az adott területre.

  1. Sport és wellness 

Attól még, hogy póthajat viselsz nem kell változtatnod szabadidős szokásaidon, csak figyelj oda jobban a hajadra. Nyugodtan sportolhatsz, úszhatsz, szaunázhatsz, ha betartod a legfontosabb szabályokat.

Sport

Sportolást közben legyen mindig összefogva a hajad, hogy ne terheld az illesztéseket. Érdemes átöblítened a hajad az edzés után, így is óvva az illesztéseket az izzadságtól.

Úszás

Az úszás esetében jelentős hajkárosító tényező a klór és a vízben található vegyszerek, ezért az úszás kizárólag úszósapkában javasolt. Itt is igaz, hogy a medencéből kiszállva öblítsd át a hajadat tiszta vízzel.

Szauna

Nyugodtan szaunázhatsz póthajaddal, de arra figyelj, hogy hajadat egy törölköző segítségével óvd a hőtől és a gőztől.

Ha a fenti jó tanácsokat betartod, póthajad sokáig tartós és természetes hatású lesz.