Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /nfsmnt/hosting1_2/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/admin/inboundrocket-admin.php on line 1557

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /nfsmnt/hosting1_2/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/inbound-rocket.php on line 74
Így készült Lilla Great Lengths hajhosszabbítása – 2. rész | Great Lengths - A Hajhosszabbítás Tudománya

Végül a 3 hónapos regenerálás után elérkezett az idő. Ultrahangos technikával, hő nélkül illesztettem fel Lillának a Great Lengths tincseket. 30 cm hosszú hajat választottunk, mert Lilla sem vágyott extrém hosszúra, és én sem szerettem volna frissen regenerált haját túlterhelni. Lilla számára az volt a fontos, hogy a póthaj felrakása után haja természetes legyen, legyen tartása, dússága, könnyű legyen viselni, és frizurákat készíteni belőle. Saját hajának ritkább, vékonyabb hajszálai miatt haja lelapult, gyorsan zsírosodott, és nehezebb volt frizurába fésülni, hiszen nem volt elég „tömege”.

Összesen 84 Great Lengths tincset használtam a tökéletes hajkoronához. A természetes hatás érdekében egy sötétebb és egy világosabb barna színt használtam. Az volt a cél, hogy az új hajkorona ne keltsen melírozott hatást, csak illeszkedjen a természetes, festetlen haj többféle színtónusához.

A 84 tincsen belül 2 féle vastagsággal dolgoztam. Az úgynevezett „fine” (finom) tincsek mindössze fele olyan vastagok, mint a hagyományos tincsek. Ezekkel a vékony tincsekkel jól lehet dolgozni a fej oldalán, ha a vendég haja vékonyszálú és ritkább. Ezek az illesztések annyira aprók, hogy a legtöbb vendég azt mondja, még nem is látott hasonlót.

Az illesztés különlegessége még az volt, hogy a világszerte népszerű, de nálunk még nem elterjedt hollywoodi technikával dolgoztam. A módszer a különleges, íves, fejformát követő választékokról híres, és arról, hogy ezzel dúsítható legdrámaiabban a ritka haj. Az alábbi képeket nézve könnyebben megérthető, hogy kell elképzelni ezeket a választékokat, melyek mentén 3 sorban kerül fel a póthaj. Ez a megoldás egyenletes dússágot, teljes láthatatlanságot garantál, illetve biztosítja azt, hogy az illesztések copfba fogott hajnál se látszódjanak.

Az egyik legfontosabb azonban az, hogy az illesztések a haj tövétől 1,5 cm távolságban helyezkedjenek el. Sokszor hallhattuk már, hogy ha az illesztések nem szorosan a fejbőrnél helyezkednek el, akkor a póthaj hamar lenő és emiatt csúnya lesz. Nagyon fontos, hogy ne higgy el semmilyen indokot, ami miatt a fejbőrhöz közel illesztenék fel póttincseidet. Csak a kellő távolság garantálja, hogy az illesztések a fejre simulnak, és a haj a folyamatosan a természetes növekedésének irányába áll. A szoros illesztések megterhelik a saját hajat, kihúzhatják a feszülő, vagy természetellenes pózba kényszerített hajszálakat. A szoros illesztésekkel sokszor az alvás, vagy a haj fésülése is fájdalmas. Van olyan vendégem, aki 5 hónapig viseli a haját, ennyi idő alatt számottevően „lenő” az ember haja.  A helyesen elkészített illesztések azonban együtt élnek a hajjal akkor is, ha a haj megnő, így továbbra is szépek maradnak.

Emlékszem, mikor Lillának elkezdtem a haját, legelőször az ultrahangos gép jellegzetes zümmögésére figyelt fel, hiszen az ultrahang hullámok a rezgések által lágyítják meg a keratint. Nincs hő, ezért vendégem örült, hogy biztonságban tudhatja a haját, miközben a tincseken dolgozom. De a legnagyobb meglepetés az volt Lilla számára, hogy nem is érezte sem az illesztéseket, sem azt, hogy új tincsei lennének. Nem érezte sem a póthaj tömegét, sem a húzódó illesztések fájdalmát, hiszen a Great Lengths technikával illesztett tincseknél sosem érzel fájdalmat.

Az összenyírás után láttam Lilla arcán az örömöt, de ha akarta volna sem tudta volna eltitkolni elégedettségét, hiszen folyamatosan mozgatta, rázta haját, simogatta az illesztéseket, és élvezte, hogy könnyedén szálló, természetes frizurát kapott végre valakitől. Azóta már azt is elmesélte, hogy anyukája is megdöbbent mikor meglátta új haját, és szemügyre vette az illesztéseket. Ugyan a hölgy sosem volt a hajhosszabbítás szakértője, de megnyugtatta őt a látható precizitás és minőség.
Lilla 3 hónap múlva ismét nálam járt, ekkor cseréltük le büszkén viselt Great Lengths tincseit újakra. Boldogan mesélte, hogy a dúsabb hajnak köszönhetően elegendő volt hetente 2x hajat mosnia. Láthatóan folytatódott saját hajának regenerálódása, és már szinte teljesen visszadúsultak a kopaszra kopott foltok. Hihetetlennek hangzik, de logikus, hogy

a póthaj védi is a saját hajat. Azáltal, hogy elvegyül a saját hajszálakkal, védi azokat a kopástól, a hajgumitól és még hajvasalásnál is csökkenti a közvetlen hőt. Lillának abban segített, hogy haja kicsit hosszabbra is meg tudjon nőni, anélkül hogy végei „elkopnának” vagy letörnének. Mivel Lillának extrém vékony hajszálai vannak, a póthajat kb 3 hónap után cserélnünk kell majd mindig, de jobb minőségű hajnál akár 5 hónapig is fenn maradhatnak a Great Lengths tincsek.

Az első látogatás óta már a második hajkorona is elkészült, és onnan jutott eszembe, hogy megírjam nektek Lilla történetét, hogy hamarosan várom őt a harmadik alkalomra. Azóta Lilla is sok dicséretet kapott, számomra pedig nincs annál nagyobb bók, mint mikor Lillához hasonló vendégeim azt mondják, örökbérletet szeretnének váltani hozzám.