Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /nfsmnt/hosting1_2/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/admin/inboundrocket-admin.php on line 1557

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /nfsmnt/hosting1_2/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/inbound-rocket.php on line 74
Őket kerüld, ha hajat hosszabbítanál | Great Lengths - A Hajhosszabbítás Tudománya

Nemcsak a rossz minőségű hajak lehetnek veszélyesek a hosszabbítást tervezőkre, de akár maga a „szakember” is végzetesen elronthatja a végeredményt.

Nemrég szó volt arról a blogon, hogy milyen hajakat érdemes kerülni beszerzési helytől és egyéb, a minőséget meghatározó tényezőktől függően. Hiszen a sikeres és egészséges hajhosszabbítás egyik alapvető fontosságú tényezője éppen a póthaj minősége. Ezúttal a következő lépcsőfokot, azaz a felhelyezést végző szakembert vesszük górcső alá, aki nagyban hozzájárulhat a tökéletes végeredményhez – és sajnos csúnyán el is ronthatja azt, nem csupán esztétikai problémákat okozva ezzel a vendégnek. Most sorra veszem, milyen rémségekre számíthatsz, ha álszakemberekbe botlasz. Fontold meg a döntést, nehogy te is a csapdájukba ess!

Hajhosszabító, aki nem fodrász?

Ha belefutsz egy olyan hirdetésbe, ahol nyilvánvaló jeleit tapasztalod annak, hogy a hirdető a hajas szakma pereméről, jobban mondva egyenesen szakmán kívülről kontárkodik, akkor jobb, ha messziről elkerülöd. Sajnos a hajhosszabbítás népszerűsége miatt sokan látnak könnyű pénzkereseti forrást a dologban, így egyre inkább terjednek azok a hosszabbítók, akik nem sajátították el a fodrász szakma alapjait, csupán elvégeztek egy gyorstalpaló hajhosszabbító kurzust, és ezzel a papírral a zsebükben vágtak neki a munkának. Az is gyanús, ha egy hajhosszabbítást oktató tanfolyamán nem követeli meg a fodrász végzettséget, csak gyorsan ledarálja az anyagot, és útjára engedi a veszélyes „álszakembert”.

Egy laikus számára talán nem is olyan egyértelmű, miért kell ahhoz egy fodrász szakértelme, hogy hozzákapcsoljon pár póttincset a saját hajhoz. Pedig, ha nem ismeri a haj és a fejbőr alapvető tulajdonságait, bármekkora súllyal, koncepció nélkül képes megterhelni a természetes tincseket, annak egykettőre fürthullás lesz a vége.

Nem beszélve arról, hogy a tincsek felhelyezése után ezek a kamu szakik már befejezettnek is tekintik a munkát, és képesek „félkész” állapotban, a frizura összenyírása nélkül kiengedni az utcára. Pedig nincs is annál természetellenesebb látvány, mint amikor az állig érő tincseket hirtelen váltással feneket súroló zuhatag követi. Egy fodrász figyel a végső kialakításra is, kész koncepcióval a fejében történik már a felhelyezés is, majd az azt követő összenyírás, így alakul ki a természetes hatású, profi frizura.

Léteznek olyan félmegoldások is, ahol kettébontják a hajhosszabbítás műveletét: a fürtök felhelyezésére nem alkalmaznak szakembert, a fodrász csupán később, egy összenyírás erejéig kapcsolódik be a folyamatba. Persze ez egy fél fokkal szerencsésebb megoldás, de nem helyettesíti a valódi, végig szakember által készített és felügyelt munkát!