Sokszor megéri a házi patikában keresgélni, igazi kozmetikai kincsekre lehet bukkanni a saját otthonunkban. Ezúttal egy pofonegyszerű hajnövesztő, tincsszépítő trükkbe avatlak be titeket: így lehet csillogó, hosszú hajzuhatagod a ricinusolaj-pakolással.

Ahhoz, hogy egészséges, fényes hajat növessz, néhány alapvető szabályon túl – például, hogy mivel táplálod belülről, vagy mivel kényezteted kívülről – léteznek olyan apró praktikák, amelyek csekélységnek tűnnek, mégis nagyon sokat tehetsz velük a gyönyörű loknikért. Ilyen filléres csodaszernek számít a sokat dicsért ricinusolaj is, amely a számos felhasználási lehetőség mellett a hajra is meglepően látványos hatást gyakorol. A patikában beszerezhető ricinusolajat hashajtásra is szokták használni, ezért mindenképp jelezd, hogy hajpakolásnak lesz, így biztosan a nagyobb kiszerelést kapod.

 

Így készül a pakolás:

Mosd meg a hajad a szokásos módon egy jól tisztító samponnal. Keverj össze egy evőkanál ricinusolajat annyi hajbalzsammal, amennyit átlagosan elhasználsz egy alkalommal. Ha keverés előtt az olajat kicsit felmelegíted a mikróban (elég pár másodperc), akkor jóval hígabb lesz az állaga, és könnyebb lesz eloszlatni a hajadon. Miután összekeverted, kezdd el felvinni az elegyet a nedves hajra úgy, hogy a végektől haladsz a tövek felé – jó alaposan masszírozd bele! Ha kész vagy, húzz egy műanyag zuhanysapkát a fejedre, de akár fújathatod is egy kicsit hajszárítóval, hogy a meleg közegben könnyebben a hajszerkezetbe juthasson a hatóanyag. Fontos, hogy lehetőség szerint legalább egy órát hagyd hatni, de a legjobb, ha éjszakára is fent hagyod, így fokozhatod a hatást. Öblítésnél persze nagyon kell figyelned, hogy alaposan kimosd az olajat a tincsekből, különben megszáradva zsíros hatást fog kelteni.

Havonta többször is megismételheted a műveletet: fontos, hogy kúraszerűen csináld, így a ricinuspakolástól nemcsak hihetetlenül fényes, de – észre fogod venni – sokkal hosszabb is lesz a hajad, havonta akár 3-4 centi növekedést is jelenthet!