Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /data/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/admin/inboundrocket-admin.php on line 1557

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/inbound-rocket.php on line 74
Így ápold otthon a póthajat | Great Lengths - A Hajhosszabbítás Tudománya

Ha végre megkaptad az álomtincseket, még nem dőlhetsz hátra! Ahhoz, hogy a hajad hosszú ideig egészséges és szép maradjon, nem mindegy, hogyan bánsz vele az otthoni ápolás során.

Amikor felkerül a póthaj, eszünkbe sem jut, hogy a tökéletesre formázott, csillogó tincsek egyszer megkophatnak – pedig, ha elővigyázatlanok vagyunk, esetleg elhanyagoljuk a fürtöket, könnyen megtörténhet, hogy a hosszabbítás tartóssága vagy a haj minősége látja kárát. Persze nem kell teljesen átszervezned a hajápolási rutinodat, de fontos tudnod, hogy a hosszabbított haj részben azért másféle ápolást igényel. Így mielőtt belevágsz a hosszabbításba, fel kell készülnöd arra, hogy a szokásos hajas folyamatot kiegészítsd néhány új termékkel és praktikával, hogy otthoni környezetben is megőrizd a szalonszépséget!

Milyen a kímélő mosás?

Ha általában heti két alkalommal mosod meg a hajad, nem kell változtatnod a gyakoriságon, az viszont egyáltalán nem mindegy, milyen technikával tisztítod a tincseket. Ahhoz, hogy az illesztések terhelését csökkentsd, mindenképp óvakodj a klasszikus fejjel lefelé történő hajmosástól, mindig tartsd a fejed egyenesen, és soha ne dörzsöld durván a fejbőrt. Legalább ilyen fontos, hogy milyen sampont használsz: a gyümölcssavas készítmények meglazíthatják a keratint, ezeket messziről kerüld el, helyettük használj kimondottan póthaj ápolására kifejlesztett termékeket. A Great Lengths samponjai és kondícionálói nemcsak a pótlások, de az eredeti haj kezelésére is alkalmasak, így a saját tincseid is extrán hidratáltak és fényesek lesznek.

Száríts szelíden!

A szárításnál is nagyon óvatosnak kell lenned, hogy elkerüld a sérülést. Mindenekelőtt finoman itasd fel a vizet egy törölközővel anélkül, hogy brutális dörzsölésbe kezdenél. Fontos, hogy bármilyen gubancos is a hajad, soha ne fésüld ki vizesen, mert olyankor a haj szerkezete jóval sérülékenyebb, azonnal megérezné a tépést. Először koncentrálj a tövekre és az illesztésekre, mindig ezzel kezdd a szárítást, aztán következhet a haj többi része. Fontos, hogy az illesztésekhez akkor is használj hajszárítót, ha egyébként a természetes száradásra szavazol.

Gubanc nélkül

Hogy megkönnyítsd a hajkefe dolgát, mindennap válaszd szét és fésüld át ujjaiddal a póttincseket az illesztéstől egészen a végekig. A bontáshoz használj természetes sörtéjű kefét – a GL kefék előnyben –, és arra is ügyelj, hogy minden tincset fogj meg külön a fésülésnél, és alulról haladj a teteje felé.

Fontos kötelezők

– Lefekvés előtt mindig kösd össze vagy tűzd fel a hajad, így tudod a legegyszerűbben megkímélni az illesztéseket az ágynemű dörzsölésétől, ráadásul így kevésbé gubancolódnak.

– Ha sós tengervíz éri a fürtöket, ügyelj rá, hogy a fürdőzés után öblítsd át a hajad tiszta vízzel, hogy megszabadítsd a sótól.

– A GL-hosszabbítással nyugodtan szolizhatsz, viszont arra figyelj, hogy a hajadat ilyenkor mindig fedd el egy kendővel.