Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /data/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/admin/inboundrocket-admin.php on line 1557

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/8/9/896c2d34-47cb-4e7d-b6b6-24732b08eac0/greatlengthshungary.hu/web/wp-content/plugins/inbound-rocket/inbound-rocket.php on line 74
4 jel, hogy rosszul használod a hajkefét | Great Lengths - A Hajhosszabbítás Tudománya

Tudtad, hogy a hajproblémákért gyakran nemcsak a rossz sampon vagy a brutál meleg szárító, hanem egy rosszul választott és alkalmazott fésű is lehet felelős?

Amikor szembesülsz egy hajproblémával, azonnal lecseréled a samponod, kiselejtezed a styling termékeidet, sőt, talán még a hajszárítót is kárhoztatod a kiszáradt, töredezett, esetleg hulló hajért. Csak a napi rutinná vált fésülködés marad ki a sorból: pedig kiválasztani a megfelelő, hajhoz passzoló kefét, majd azt helyesen használni és karban tartani legalább olyan fontos a fürtjeid egészsége szempontjából, mint odafigyelni sampon- és hajformázó fronton! Nézd meg a leggyakoribb hibákat!

Vizesen nyúzod

Hajmosást követően azonnal rutinszerűen nyúlunk a keféért, hogy kifésüljük a gubancokat, és megszabadítsuk a hajkoronát a feleslegessé vált szálaktól. Nem árt azonban némi óvatosság a vizes fésülésnél. Ha ugyanis a hajszálat nedvesség éri, megváltozik az állapota, így a viselkedése is.

sokkal nyúlósabb lesz, ezáltal sokkal sérülékenyebb, mint a száraz haj. Ha hagyod a levegőn megszáradni, és csak utána bontod le, megkímélheted a felesleges töréstől.

Göndör fürtöt kefével?

Hasonló a helyzet, sőt, jóval veszélyesebb, ha egy hullámos vagy göndör hajnak esel neki (akár szárazon, akár nedvesen) sűrű sörtéjű hajkefével. Csúnya sérüléseket okozhatsz a haj szerkezetében, olyan töréseket, amelyek később már nem lesznek visszaállíthatók. Kefe helyett használj ritka fogú fésűt: fontos, hogy mielőtt lebontod, tegyél a tincsekre gubanctalanító balzsamot vagy hajban hagyható ápolót, így a fésű könnyebben siklik majd a hajadban.

Hajgyilkos műanyag

Sokan nem is gondolják, de egy rosszul megválasztott kefe is sokat árthat: előfordul, hogy éppen ezen akarunk spórolni, gondolván, hogy majdnem mindegy, mivel fésülködünk. Pedig a merev műanyaggal túlságosan megterheled a tincseket, helyette válassz inkább természetes vaddisznó sörtéjű kefét vagy olyat, ahol a szintetikus szálakat természetessel keverik. A hosszú fürtöknél különösen fontos, hogy a fejbőr természetes olaját egyenletesen oszlassuk el a hajon: erre remek választás lehet a GL hosszúhaj-kefe vagy az Acca Kappa tincsbontója.

A koszos kefe átka

Hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy a keféket bizony ugyanúgy tisztítani kell, ahogy mondjuk egy sminkecsetet. Gondolj bele, mi mindent viszel bele a frissen mosott hajadba, ha már hetek óta hagytad összegyűlni a koszt a kefében. Heti egy alkalommal fordíts gondot a tisztításra.

szedd ki a kefében ragadt hajszálakat, majd samponnal és meleg vizes öblítéssel szabadítsd meg a kosztól, végül hagyd megszáradni, és keféd máris fésülés-kész!