Virágzik a „póthaj biznisz”, így nem csoda, ha jóformán minden sarkon belefuthatunk egy gyanúsan kedvező hajhosszabbító ajánlatba, ahol legkevesebb hollywoodi hajkoronát ígérnek előfeltételek és kockázatok nélkül. De arról már nem szól a fáma, hogy ezért – a súlyos tízezreken túl – milyen árat kell fizetnünk, ha nem vagyunk elég körültekintőek a szakember vagy a szalon megválasztásánál.

Beeshetsz az utcáról?

Mielőtt rászánod magad a hosszabbításra, bármilyen macerának tűnik is, mindenképp szerezd be az elérhető infókat a kiválasztott szalonról vagy szakemberről.

A második lépés már a szaloné, ha igazán adnak a minőségre, ugyanezt fogják tenni: vagyis alaposan kifaggatnak a hajad egészségi állapotáról, a hajápolási szokásaidról, de akár az is fontos lehet, hogy milyen hajviseletet preferálsz általában. Arra a szakemberre semmiképp se bízd a hajad, aki megelégszik azzal, hogy a kezébe nyomsz egy mesés celebfotót, ő pedig azzal a lendülettel, kérdés nélkül nekiesik a fürtöknek!

Kockázat: beteg fejbőr

A hajanalitikusok szerint a nők nagy része időközönként visszatérő fejbőrproblémákkal küzd, a hajhullás, a korpás fejbőr és más kellemetlenségek viszont nem csupán bosszantó apróságok. A fodrásznak, akire rábízod a hosszabbítást, ismernie kell ezeket a rizikófaktorokat, ugyanis ezek a problémák később súlyos következményekkel járhatnak, ha a beteg fejbőrt megterhelik a póttincsekkel! Aki mindezek ellenére felelőtlenül belevágna a munkába, attól jobb, ha még időben elmenekülsz, a meggondolatlanságnak ugyanis csúnya vége lehet a hajadra nézve.

Vigyázat, fertőzésveszély!

Az ismeretlen helyről beszerzett póthajak is legalább akkora veszélyt rejthetnek, mint ha a saját hajaddal/fejbőröddel akadnak gondok. Első körben azoknál érdemes résen lenni, akik mögött nem áll egy stabil, leellenőrizhető márka, így ugyanis még csak garanciát sem kaphatsz arra, hogy a tincsek valóban biztos forrásból származnak, fertőtlenítésen estek át és biztonságos a felhasználásuk. De akkor sem lehetsz meggyőződve a sterilizálásról, ha a hajat ott vágják le a helyszínen.

Kerüld a szalont, ahol:

– nincsen előzetes konzultáció (a hajad állapotfelmérése, kérdőív kitöltés)

– a fejbőrproblémád ellenére bevállalják a hajhosszabbító eljárást.

– ismeretlen helyről szerzik be a póthajat

– nincsen garancia a haj előzetes sterilizálására