Legutóbbi alkalommal szó esett arról, hogy vannak olyan szalonok, melyek rendkívül drágán és rossz minőségben kínálnak hajhosszabbítást vendégeiknek. Most a múltkori hibákból okulva vizsgáljuk meg, hogy mitől lesz egy ilyen szolgáltatás minőségi, és hogy mit kínálunk mi a Great Lengths-nél.

Kezdetben mindenképpen szükséges, hogy egy személyes konzultáció alkalmával megbeszéljük az elképzeléseidet a hajhosszabbításoddal kapcsolatban. Elmondod, hogy mit szeretnél, mi megnézzük, hogy a hajkoronád alapján mennyire valósítható meg, mit kell tenned a tényleges hajhosszabbításig a hajaddal stb. Jó ha tudod, hogy vállig érő hajból gyakorlatilag bármilyen hosszúságot tudunk készíteni, azonban nem feltétlen érdemes egyből fenékig érő hajat felrakatnod, ugyanis minőség ide vagy oda, saját hajadnak rendkívül megterhelő lenne. Fontos továbbá, hogy megelőző ápolást végezz, ugyanis ez segít felkészíteni a hajadat a póttincsek viselésére, illetve letakarítja az esetleges szennyeződéseket, melyek mind befolyásolják a póthaj hordhatóságának időtartamát.

A felhelyezésnél van néhány fontos szabály, amit szem előtt kell tartani. Az előző bejegyzésben lévő elrettentő példánk nyomán tehát fontos, hogy a póttincseket semmiképpen nem csavarva helyezzük fel, így ugyanis a saját haj már egészen a tövénél megtekeredik, ami hosszútávon károsítja a hajszálak szerkezetét. További károsodáshoz vezethet az – a sajnos elterjedt módszer – ha a keratint a hajtövekhez közel ragasztják, mivel így a póthaj egésze a hajtövekbe fog kapaszkodni, ami szintén nem biztosít hosszú életet hosszabbított frizurádnak.

A minőségi hajhosszabbítás: az alig látható illesztések kevés keratin felhasználásával, a hajtőtől megfelelő távolságra lettek felhelyezve.

A keratin kapcsán azt is fontos megemlíteni, hogy nem szabad túl sokat használni belőle, éppen csak amennyi szükséges az adott tincs megtartásához. Ennek inkább esztétikailag van fontos szerepe, ugyanis borzasztó visszataszító tud lenni, amikor valakinek a hajából innen-onnan állnak ki a keratincsomók. Az illesztéshez mi természetes keratint használunk, annak érdekében, hogy a meghosszabbított haj minél tovább viselhető maradjon.

A hosszabbítás folyamata nagyjából 2 és fél órát vesz igénybe, azonban rendelkezünk olyan technológiával is, mellyel csupán 1 óra alatt hosszú hajat tudunk varázsolni számodra. Persze a fenti folyamathoz elengedhetetlen a minőségi termékek és eszközök használata. Miután felhelyeztük a póthajat, összevágjuk azt eredeti hajaddal a természetes hatás érdekében. Sok helyen megfeledkeznek erről a lépésről, pedig pontosan akkora jelentősége van, mint bármelyik másik részfolyamatnak, ugyanis ennek hiányában szörnyen természetellenes kinézetet kapunk.

A hajhosszabbítás után sem feledkezhetsz el néhány alapvető dologról! Mivel a hosszabbított haj is ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint saját, természetes hajad, így különleges ápolást igényel. Professzionális termékeink segítenek, hogy a legtöbbet hozhasd ki vadiúj frizurádból, rengeteg hajápoló termékünkkel pedig hosszútávon is egészségesen tarthatod hajkoronádat.

Mindezek mellett azt szoktuk javasolni vendégeinknek, hogy időnként térjenek vissza egy-egy tisztító vágásra, mely során eltávolítjuk azokat a hajszálakat, amelyek már ugyan kihullottak, de a keratin még mindig tartja őket, mivel ezek szintén rontják a hajkorona látványát. Nagyon fontos még, hogy amennyiben szeretnél megszabadulni póttincseidtől, azt is bízd ránk, ugyanis az eltávolítás is egy összetett folyamat, a maga szabályaival, melyek betartásának hiánya szintén csak a haj károsodásához vezethet.

A fenti módszer alkalmazásával, és a tanácsaink megfogadásával hosszabbított frizurád akár 6 hónapon keresztül is viselhető marad, anélkül, hogy a legkevésbé károsítanád vele saját hajadat. Amennyiben bármilyen további kérdésed van a folyamattal kapcsolatban, bizalommal fordulj hozzánk!