A fagyok érkezte komoly kihívás elé állítja nemcsak szervezetünket, de hajkoronánkat is. A megfelelő ápolás hiányában a téli időjárás ugyanis nagymértékben károsíthatja hajunk egészségét. Nézzük tehát a legfontosabb tudnivalókat és praktikákat, melyekkel hidratált, ápolt és szép frizurátok lehet, télen is!

A legveszélyesebb a téli időszak alatt a hajra nézve a hideg levegő és a szél, melyek károsítják a hajszálak külső sejtrétegét, a kutikulát, így a hajunk durva tapintásúvá és szárazzá, sprőddé válik. A kutikula a hajszálak felszínén elhelyezkedő, roppant ellenálló sejtréteg. Védi a hajszál belső, rugalmas szerkezetét, illetve meghatározza a haj fényességét is, ugyanis fényvisszaverő képességgel is rendelkezik. Károsodása esetén a haj szerkezete hosszútávon sérülhet, szárazzá, durvává válhat.

Azonban a hideg nem csak szerkezetileg érintheti a hajszálakat, hanem már a fejlődés szintjén is. Ugyanis ilyenkor egyrészt lassul a vérkeringés, mely által a hajhagymák anyagcseréje lecsökken, így a hajszálak lassabban nőnek. Másrészt a túlzott hideg levegő a hajhagymák megfázását okozhatja, ami hajhulláshoz vezethet.

A fentiek tükrében kiemelhető, hogy a hajat óvni kell a túlzott hőmérsékletváltozásoktól, hiszen a nagy hőingadozás fokozott megterheléssel van a hajszálak szerkezetére. Éppen ezért javaslom, hogy a hideg időszak alatt hajszárítás közben ne a legnagyobb hőfokon dolgozzatok hajatokkal, ugyanis ha ezek után éri hirtelen hideg levegő az rendkívül káros.

Továbbá hasznos lehet az is, ha hajszárításkor a hajvégek felől haladsz a hajtövek felé. Ha mód van rá a legjobb, ha hagyod a hajad szobahőmérsékleten megszáradni, így elejét veheted a töredezésnek.

A védekezés egyik legfontosabb eleme a sapka. Tudom, sokan vagytok ellene, hiszen gyorsabban zsírosodik a hajatok, illetve kissé kényelmetlen tud lenni, pláne hosszabbított haj esetén. De higgyétek el, hogy télen nagy szükség van egy jó meleg sapkára, hiszen így elejét vehetitek a legtöbb hideg levegő okozta problémának.

Ha mégis megtörtént a baj, akkor viszont a lehető leggyorsabban próbáld meg kezelni azt! Nálunk a Great Lengths-nél számtalan terméket találhatsz, mely összetevőinek köszönhetően segít a hajad maximális regenerálásában, hogy újra egészséges frizurát viselhetsz. Eszközeinkek köszönhetően pedig az sem jelenthet gondot, ha a sapka miatt a póttincseid némileg összecsomósodnak, egészen biztosan megtalálod a megfelelő hajkefét a probléma kezelésére.